Русия може да забрани на лекарите да извършват операции за

...
 
Русия може да забрани на лекарите да извършват операции за
Коментари Харесай

Русия планира да забрани на лекарите да правят операции за смяна на пола

 

Русия може да забрани на лекарите да правят интервенции за промяна на пола според препоръчан нов законопроект, съобщи Ройтерс, като цитира съветската осведомителна организация ТАСС.

Законопроектът ще забрани на медицинските служащи да „ правят медицински интервенции, предопределени за промяна на пола “, само че в него не се включва възбрана на интервенциите за лекуване на вродени аномалии при деца. Операциите за лекуване на вродени аномалии обаче ще бъдат позволени единствено в случай че бъдат утвърдени от „ здравна комисия “ в държавно здравно заведение.
Под управлението на президента Владимир Путин съветските законодатели все по-често жигосват и се борят с така наречен нетрадиционен метод на живот, който съгласно тях се предизвиква от Запада, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата година Народното събрание одобри нов закон, който съгласно критици на процедура не разрешава представянето в обществени места и в медиите на лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални хора, както и на всички останали представители на ЛГБТ общността.

Етикети: лекариполРусиясмяна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР